Program 2025

12.15

Öppningsceremoni
Presentation av tävlande jury

12.15

EM i Ostronöppning – Kval
Sex heat med 24 tävlande från 13 nationer tävlar om åtta semifinalplatser.

15.15

EM i Ostronöppning – Semifinal
De åtta bästa från kvalet gör upp om fyra finalplatser.

16.30

EM i Ostronöppning – Final
De fyra bästa från semifinalen möts i en avgörande final.

16.45

Vikingrace – Stafett i ostronöppning
Fem lag med tre tävlande per lag öppnar 30 ostron på tid.

17.00

Prisceremoni
Europamästaren koras!

12.30

Ärofyllda utmärkelser – Skyddade Geografiska Beteckningar
Från parmesan och parmaskinka till blåmussla och kalvdans. Vad har våra svenska delikatesser gemensamt med de europeiska?

13.30

Smakfullt möte mellan lokala producenter
Christoffer Florén från Albert Kök Hotell & Konferens lagar mat med Kullans lycka och Ehrenhofers gårds.

14.30

Tång – Det nya gröna
Karolina Martinson från Algblomman och Linnea Sjögren från Catxalot tipsar om hur man kan använda tång och alger i vardagen.

15.30

Perfekta praliner
Lär dig hur man gör den perfekta pralinen tillsammans med AD70.

 

 

 

 

Datum & Tid:

25 Januari 2025

11:30 – 17:00

Plats:

Nova Arena

Nohabgatan 21, Trollhättan